Aanbeveling - JornSnelting Filmmaker & Docent - UNREGISTERED VERSION

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Aanbeveling

Jolande Bisseling, Adjunct directeur kindcentrum 'Het Timpaan'


Het Timpaan heeft Jorn gevraagd voor een filmpje over de opvang en het onderwijs op kindcentrum Het Timpaan. Op de website is veel schriftelijk informatie te vinden over de opvang en het onderwijs, maar nog leuker is te bekijken voor ouders/verzorgers en toekomstige kinderen hoe dit er in de praktijk uit ziet.
Jorn heeft op een ontspannen en creatieve wijze onze bedoeling in het filmpje vertaald. Door zijn bescheiden opstelling was de aanwezigheid van een camera bij de verschillende activiteiten niet storend. Hierdoor laat het filmpje ook de authentieke sfeer zien op Het Timpaan.
In de voorbereiding geeft Jorn verschillende mogelijkheden en kansen aan en houdt hij rekening met specifieke wensen. We kijken terug op een prettige samenwerking.
We zijn blij met het resultaat en vinden het een aanwinst voor onze website. Ouders/verzorgers krijgen een beeld van de verschillende mogelijkheden met betrekking tot opvang en onderwijs en proeven de sfeer van het kindcentrum.


Wendelien Wouters, coördinator jeugd Gruitpoort / Bureau Kunst & Cultuur

Ik heb Jorn leren kennen als een jonge, bevlogen en professionele filmmaker. Jorn is in staat zich te verdiepen in en zich te verbinden met de materie waarover de film gemaakt moet worden. Hij maakt heldere filmscripts waarbij hij open staat voor aanpassingen als in de praktijk blijkt dat deze nodig zijn. Jorn is kritisch op zijn eigen werk en kan ook zeer goed omgaan met feedback. Als opdrachtgever heb ik daardoor het gevoel dat er in gezamenlijkheid een product is ontstaat dat helemaal aansluit bij mijn wensen zonder dat Jorn daarin concessies doet aan zijn eigen smaak, stijl en vakmanschap.

Ineke Pingen, Docent CKV en cultuurcoördinator van het 'Ludgercollege'.

Jorn heeft in de week van 28 tot en met 30 november 2012 in alle vierde klassen Havo en Vwo een les gegeven over film in het kader van een filmproject CKV.
Vooraf hadden we overleg over de inhoud van het filmproject en hoe hij hierbij zou kunnen aansluiten. De samenwerking verliep uitstekend. Jorn heeft een goede lesopzet uitgewerkt die uitstekend paste binnen het project.
Aan de hand van zijn eigen werk ging hij in op zijn eigen ontwikkeling. Hij maakte zo inzichtelijk wat belangrijk was op het gebied van bijvoorbeeld cameragebruik, montage en muziek. Ook het belang van een goede voorbereiding door middel van een shotlist maakte hij duidelijk.
Jorn bleek flexibel om te gaan met reacties van een docent door de les aan te passen aan de behoefte van de klas en docent. Hij vertelde zijn verhaal enthousiast en de leerlingen waren daardoor zeer geïnteresseerd in zijn verhaal.
Na zijn uitleg besprak hij de verschillende ideeën van de filmgroepjes. Ook de begeleiding van de groepen ging uitstekend. Hij maakte gemakkelijk contact en de leerlingen reageerden positief op zijn opmerkingen.
Kortom ik kan Jorn van harte aanbevelen als gastdocent in het kader van ckv-filmlessen.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu