Biografie - JornSnelting Filmmaker & Docent - UNREGISTERED VERSION

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Biografie

Op jonge leeftijd begon ik al met het maken van films. Zo realiseerde ik op 16-jarige leeftijd mijn eerste langspeelfilm, die ik samen met vrienden van mijn toneelgroep maakte.

In de jaren daarna bleef ik films maken, maar omdat theater ook mijn interesse had begon ik na mijn middelbare school met de Docent Drama-opleiding in Arnhem. Daar maakte ik kennis met het vak van 'docent & maker'. Buiten school bleef ik bezig met het maken van films. Zo maakte ik met groep 8-leerlingen een eindfilm en ook was ik betrokken bij een korte dansfilm, die vertoond werd bij het afscheid van de toenmalige burgemeester van Doesburg.

Na 3 jaar besloot ik dan echt de filmkant op te gaan. Ik begon aan een technische filmopleiding aan het Narafi in Brussel. Daar leerde ik veel over de verschillende functies binnen de filmwereld en werd het voor mij duidelijk dat ik filmregisseur wilde worden. Daarom deed ik na 1 jaar toelating voor de filmschool het Rits en kon ik daar beginnen met de opleiding tot filmregisseur. In die periode schreef en regisseerde ik veel korte films

In juni 2013 studeerde ik af en keerde ik terug naar Nederland, waar ik nu actief ben als filmmaker & docent. Sinds begin 2014 heb ik samen met acteur en theatermaker Robin van Reenen een productiehuis opgezet onder de naam Bear on the Beach productions.

Bekijk hier mijn CV

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu